zondag 4 november 2012

Liar Liar





Ik stem nooit meer, zegt mijn baas als hij het kantoor binnenloopt, wat een farce die verkiezingen!

Het regeerakkoord tussen PVDA en VVD is net bekend geworden, wederom worden de hard werkende boven modaal verdienende makkelijk uit te melken mens het hardst getroffen.
Sterker nog zij gaan er vet op achteruit terwijl de modale mens en de onder modale mens er op vooruit gaat!
En ik maar denken dat we met z'n allen de crisis gingen dragen iedereen dus en niet alleen de mensen met iets meer te besteden, mensen die hun geld in dure koophuizen heeft gestopt die in waarde dalen.
De PVDA mag dan wel iets minder stemmen hebben gehaald dan de VVD, in het regeerakkoord lijkt het net of dat niet zo is. Het akkoord is zo rood als het bloed wat onder de nagels van de rechtse kiezer vandaan wordt gehaald.

PVDA heeft de macht dat is duidelijk, het kan namelijk net zo goed een links kabinet vormen en dat wil Rutte voorkomen door veel water bij de rode wijn te doen.
Die Rutte heeft maar een doel en dat is premier blijven, dat is duidelijk.

Ik heb PVDA gestemd overigens, om twee redenen, ik ben het eens met het feit dat de krachtige schouders meer lasten moeten dragen in deze tijd van bezuinigingen ik ging er vanuit dat een ieder mee zou betalen aan de crisis de beter verdienende iets meer dan Jan Modaal prima maar een ieder zou zijn steentje bijdragen, daarnaast heeft de PVDA beloofd om de eigen bijdrage voor de GGZ af te schaffen.
Mijn man stemt VVD, ik vind dat wij een mooi evenwicht vertegenwoordigen hij denkt meer rechts ik meer links, ik kom uit een, weliswaar 'salon socialistisch' milieu hij uit een ondernemender gezin, we blijven beide trouw aan onze 'roots'.
Ik verheugde mij op een coalitie tussen VVD en PVDA, er zou een mooi evenwicht kunnen ontstaan tussen links en rechts en één ding is zeker de discriminerende eigen bijdrage voor de eerste lijn GGZ waar ik helaas gebruik van moet maken zou zeker van de baan zijn zowel de PVDA als de VVD hadden het in hun verkiezingsprogramma staan.

In het deelakkoord stond inderdaad dat de eigen bijdrage voor de GGZ van de baan was.
Her en der werd er te vroeg gejuicht, op een enkele scepticus na was men er van overtuigd dat de discriminerende regel van de baan was, het landelijke platform GGZ trok zelfs hun rechtszaak tegen de eigen bijdrage die zij hadden aangespannen tegen de staat in.

Liar Liar, bleek deze week wat een huichelaars zijn die twee breed lachende mannen van midden veertig , leugenaar maal twee!
De eigen bijdragen wordt tijdelijk afgeschaft in 2014 komt hij gewoon weer terug!, staat er in het regeerakkoord.
Ja, het komt wel terug, laat Lea Bouwmeester weten, maar wij garanderen dat de laagste inkomens niet de dupe worden, zij hoeven niet te betalen het wordt inkomens afhankelijk, net als de zorgverzekering premie.

Mijn mond valt open van verbazing dit zegt een dame, waar ik overigens op gestemd heb, die altijd heeft geroepen dat de maatregel discriminerend is en dat hij van de baan moet!
Ze lult nu even hard mee met haar baas nu de PVDA in de regering komt, wat een valse Farizeeër blijkt zij te zijn, de maatregel gaat helemaal niet van tafel, hij komt gewoon terug in een andere vorm!

Mevrouw Bouwmeester praat de regeling goed door te garanderen dat de lage inkomens niet de dupe worden, nou en daar moeten we nu blij van worden?
Kom op zeg dame!
Waar blijf je met je standpunt dat de regel discriminerend is?
Of wordt het zo dat in 2014 alle mensen met een chronische ziekte een eigen bijdrage moeten gaan betalen, dat zou ik eerlijk vinden.
Zo diabeet, MS lijder en ander chronische lichamelijke zieke jullie betalen vanaf nu naast je gewone eigen risico een extra bijdrage want dat moeten mensen met een chronische geestelijke ziekte ook.
Dat zou eerlijk zijn, deze mensen hebben net als ik niet gevraagd om een chronische ziekte maar wel gekregen ze kosten de maatschappij meer dan gemiddeld daar moet je dan toch ook gewoon extra voor betalen?
Nee natuurlijk niet, dat zou discriminerend zijn voor deze mensen deze regeling kan je alleen verkopen als het om geestelijk gestoorde gaat, die zijn gek genoeg en staan toch al buiten de maatschappij een schop die kant op dat is makkelijk, deze doelgroep is toch gek genoeg om deze regeling, naast die berg suf makende medicijnen die de meeste krijgen voorgeschreven, te slikken.

Ik stem niet meer zegt de baas nogmaals, het is zinloos het zijn loze belofte die ze maken, waar blijft die belofte van Mark dat als hij gaat regeren alle werkende mensen een bonus van duizend euro krijgen, het is gewoon een goedkope leugen geweest waarmee hij stemmen hoopte te winnen meer niet.

Ik stem de volgende keer op de partij van de dieren, zeg ik, geen idee wat ze in hun programma hebben staan iets over plof kippen geloof ik maar wat maakt het uit, ook zij zullen waarschijnlijk hun belofte niet nakomen als ze ooit gaan regeren, zij maken het zichzelf dan waarschijnlijk net zo makkelijk als de VVD en PVDA, de plofkip heeft geen stem net als de chronische geestelijk zieke blijkbaar, daar lopen we gewoon overheen met wat valse beloften.
Goed hè, zeggen de heren lachend tegen elkaar hebben wij die gekken even goed gefopt!

Liar Lair, ik zou wensen dat net als in de film de politiek eens 24 uur niet zou kunnen liegen, en ook al willen ze het niet alleen maar de waarheid kunnen vertellen als het weer tijd is voor verkiezingen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten