zaterdag 28 december 2013

Autonome actie



Ik heb een haat en geen liefden relatie met de psychiatrie, probeer met deze mensen om te gaan omdat het nu eenmaal moet maar ze blijven vervelende bijproducten in mijn leven.
Zeg nou eerlijk zou u staan te springen van geluk als u bij dit soort mensen op bezoek moet?
Psychiaters zijn vreemde mensen, welke gek kiest na een basis opleiding medicijnen voor dit obscure stukje geneeskunde, dan ben je toch redelijk gestoord?

Zo was een van de moeders op de crèche waar kindje heen ging toen wij nog in de hoofdstad woonde psychiater, iedereen vertelde wat voor een werk ze deden daar behalve zij, ze hield haar mond totdat een bijdehante moeder haar tijdens een bijeenkomst eens doorzaagde over wel beroep ze uitvoerde, onder druk en bijna fluisterend kwam het woord psychiater uit haar mond.....
O, was de reactie van de overige ouders.....
Ik was toen nog niet bekend met de psychiatrie maar ik vond haar wel een eng mens al voor ik haar beroep wist overigens.....

De psychiatrie ik heb er erg slechte ervaring mee zo hebben ze mij gedwongen opgesloten, geïsoleerd, vastgebonden en plat gespoten, ik heb een barst in mijn voortand overgehouden aan een worstel partij met de verpleging omdat ze zo nodig een prik in mijn bilspier wilde geven, van vier man verlies je het is mijn ervaring, dat schept geen band met mensen die hun professie hebben gemaakt van de psychiatrie kan ik u vertellen.
De argwaan en angst is dan snel geboren daarnaast behandelen ze je als een debiel die niks begrijpt, dat is nog het ergste, als ze je niet geloven bellen ze mijn man om even te verifiëren hoe het nu echt gaat leuk hè.
En dat terwijl er in mijn dossier meerdere malen staat dat ik een hoge intelligentie heb maar ook zeer autonoom ben en dat bevalt ze niet.

Als een normaal mens dit overkomt dan zeg die doodleuk tegen iets wat hem niet bevalt, ik ben klaar met jullie zoek het maar uit ik ga weg.
Maar dat is dus de grap als je een diagnose als de mijne hebt dan kom je niet meer van ze af, ik heb het meerdere malen geprobeerd, zonder succes, ze zoeken altijd een ingang om weer contact te maken is het niet via je familie dan is het wel via je huisarts, een eng volkje hè, ik zeg blijf uit hun buurt als het enigszins kan voor je het weet hebben ze een hele hoop labeltjes op je geplakt bij mij zal er ongetwijfeld het label zorgwekkende zorgmijder hebben gestaan.

De strijd om mij los te weken uit het psychiatrisch systeem heb ik op gegeven, onder het motto tegenwerken werkt niet besloot ik maar de model patiënt uit te hangen en braaf naar hen te luisteren en hun pillen te slikken, maar dat hield ik niet langer dan een jaar vol, inmiddels was ik overgeplaatst naar een gespecialiseerde poli voor de aandoening, kreeg ik een arts in opleiding als behandelaar en keek de echte psychiater over haar schouder mee.
Totdat ik stopte met de medicijnen, men vond mij toen zo eng dat mevrouw de psychiater, die ik inmiddels vier jaar als behandelaar heb, het roer over nam.

U zoals ik haar in de omgang noem (haar voorletter ik noem geen namen in mijn blog) besloot mijn autonome gedrag aan te spreken om de band met de psychiatrie te herstellen door mij tot op zekere hoogte mijn gang te laten gaan en dat werkte erg goed tot vandaag.........

Zoals u weet overweeg ik het hergebruik van Lithium, zoals ik inmiddels uit ervaring weet volgt er voor het gebruik van dit spul een bloed screening, met namen de nierfunctie en de schildklier functie moet bepaalt worden omdat het goedje hier invloed op heeft.
Ze noemt het riedeltje van bloed prikken en urine onderzoek op tijdens het telefoon gesprek wat wij voeren over de herstart van lithium, ze stuurt een lab brief met de aanvragen op zodat ik voor het volgende gesprek de uitslag met haar kan bespreken.
Ik zeg voor de grap dat ze het uit haar hoofd moet laten mijn lever functies ook nog even mee te laten bepalen, ik drink in periodes van hypomanie namelijk te veel.
Grapje zeg ik nog, let wel ik heb in de verpleging gewerkt en kan dus lab aanvragen lezen, en mijn lever functies hoef je niet weten.

En wat zie ik tot mijn verbazing vandaag op het lab briefje wat in mijn bus viel, alles maar dan ook alles wat een eventuele alcohol abuses zoals dat zo mooi heet kan indiceren is aangekruist...

Ik ontplof, de fragiele band van vertrouwen die ik had gekregen omdat zij mij de afgelopen jaren als redelijk normaal mens heeft behandeld krijgt een deuk en dan niet in een pakje boter maar in mijn gewapende stalen deur die op een kier naar de psychiatrie stond.

Grrrrrr

Ik heb geen lab uitslagen nodig om te weten dat ik de afgelopen periode te veel heb gedronken, een van de reden dat ik met Lithium begin is dat ik niet meer aan zelfmedicatie met drank wil doen dat heb ik haar verteld, ik haat het als ze toch stiekem denk dat ze het even achter mijn rug om kan controleren.
Die hoge intelligentie wordt wederom niet serieus genomen, ik heb zin om een hatelijke mail te sturen naar haar maar houdt mij in.
Ik doe wel een andere autonome actie ik pak de correctie tape om de vakjes op het formulier die met lever en alvleesklier functies te maken hebben weer keurig wit te maken, zo autonoom ben ik dan weer wel...... flikker op bemoei al.



4 opmerkingen:

  1. Ze pakken je hele arm als je een vinger geeft. Dat overkom mij nou ook altijd bij die vreemde mensen in dat ziekenhuis. Het zijn controle freaks en daar heb ik echt een hekel aan. Ze zijn bomen die zich bemoeien met het verkeerde bos. Laat me... laat me want ik heb het al mijn leven zo gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen met dreigen luisteren ze. Wat is dat voor een spelletje. En noem jij u niet anders soms haha
    Liefs s.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hHahaha, alsof je werkelijk verstandelijk beperkt ben.
    Artsen zijn nog niet helemaal de 20-ste eeuw binnengetreden. De arrogantie.

    Irene
    http://alseenraket.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat er zelfs maar staat dat je zeer autonoom bent. Kan er ook staan niet autonoom? Flikker toch helemaal op. Allemaal respectloos

    Irene

    BeantwoordenVerwijderen